‘Ik moet de invulling nog ontdekken’

Sinds deze maand is het managementteam van twee domeinen, gezondheid & welzijn en business media &recht, versterkt met een assessor: een student die in de vergaderingen het studentenperspectief moet aandragen.  Een nieuwe functie waaraan Harmen Wattel (bij g&w) en Lonneke Jacobs (bmr) invulling moeten gaan geven.

Hoe ontdekten jullie dat die functie bestond?
Lonneke: “Ik kreeg vanuit de opleidingscommissie de vraag of ik het wilde doen. Het leek mij een interessante uitdaging waarin ik mij goed kan ontwikkelen.”

Harmen: “Ik ben al lid van de opleidingscommissie en deze functie was in ons domein opengesteld voor leden van de opleidingscommissie. Dit is een mooie kans, ten eerste om te zien hoe alles hier op het domein in elkaar grijpt, maar ook om mezelf te ontwikkelen én om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Studenten klagen natuurlijk graag en dat is ook niet erg, maar als je dan de kans krijgt om dat klagen om te zetten in een constructieve bijdrage, dan moet je die ook grijpen.”

En hoe verliep de procedure?
Lonneke: “Die bestond uit twee delen. Eerst had ik een gesprek met een afvaardiging van de deelraad naar aanleiding van mijn motivatie en CV. Zij kozen drie kandidaten uit. Hierna ging ik een kwartiertje in de MT-vergadering langs om kennis te maken. Zij hebben allerlei vragen op mij afgevuurd. ‘s middags kreeg ik al een telefoontje dat ik het was geworden.”

Weet je al wat je gaat doen?
Lonneke: “Het wordt steeds duidelijker.”

Harmen: “Ik zal nog moeten zien hoe dat precies gaat werken, wat mijn invloed wordt. Dat wordt nog aftasten. Er bestaan al assessoren op andere universiteiten en hogescholen, maar daar hebben ze meer een brugfunctie tussen de medezeggenschap en het College van Bestuur. Mijn rol wordt anders – maar ik moet de exacte invulling nog ontdekken. Het is in elk geval een positief signaal dat ze een student in hun midden verwelkomen.”

Is er een specifiek studentenbelang waarvoor je je zou willen inzetten?
Lonneke: “Dat is niet zozeer aan de orde. Ik ben aanwezig bij de besprekingen van verschillende aspecten en ik zit daar niet als studentenvertegenwoordiger, maar als adviserend student-lid.”

Harmen: “Bij ons worden momenteel verschillende opleidingen samengevoegd tot de opleiding Social Work. Ik vindt het essentieel dat dit voor studenten op een goede manier wordt gerealiseerd.” (MH)

Er zijn 2 reacties op «‘Ik moet de invulling nog ontdekken’»

1. quest bars cheap schreef:

What’s up to every , for the reason that I am genuinely keen of
    reading this blog’s post to be updated regularly.

It carries pleasant data.

2. quest bars cheap schreef:

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished
    to mention that I’ve truly enjoyed surfing around your weblog posts.
    In any case I will be subscribing to your feed and I’m hoping you write once more
    very soon!