‘Ik ben hip en ouderwets’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week:  Sjoerd Reurink (22), eerstejaars Lerarenopleiding Geschiedenis.

Hoe omschrijf je je stijl?
“Ik draag gewoon wat ik leuk vind. Mijn stijl is een mengeling van alles; hip, ouderwets, noem het maar op. Ik draag veel lange kleding, dat past bij mijn lichaamstype. Vooral mijn herenjas is favoriet. Vroeger droeg ik veel streetwear, nu ben ik wat volwassener en degelijker. Dat is ook professioneler voor de klas.”

Welke tatoeages heb je?
“Een driehoekje voor mijn gezin en een anker voor hoop op mijn duimen. Op mijn rechterarm staat onder meer Prins Wout, de bijnaam van mijn overleden opa. De tattoos op links zijn in houtgravurestijl. Op mijn linker wijsvinger staat een kruisje, die heb ik laten zetten toen ik nog niets met geloof had. Het geloof kwam pas een paar jaar later!”

Wat voor ketting is dat?
“Dat is mijn rozenkrans. Ik ben rooms-katholiek en vind het fijn om een symbool van mijn geloof te dragen. Ik draag de krans sinds ik toetrad tot de kerk, zo’n vijf maanden geleden. Het helpt me bij het bidden en ik vind hem ook mooi.”

Wat wil je uitstralen?
“Soms kies ik er bewust voor om mijn religiositeit uit te dragen, maar buiten dat ben ik niet echt met uitstraling bezig. Dat was vroeger wel anders: in mijn streetwear-periode volgde ik op de voet wat er in was. Later droeg ik meer bandkleding, daarmee wilde ik laten zien welke muziek ik gaaf vond. Tegenwoordig ben ik niet meer bezig met ‘erbij willen horen’, het maakt me niet uit.”

Lyanne Ederveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *