Ramon in Finland / 2: ‘Biertje drinken met een alpaca’

Journalistiekstudent Ramon Everts studeert dit semester in Finland. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen. 

Nu school echt is begonnen zijn er weinig momenten om stil te zitten. ESN (Erasmus Student Network) en andere studentenorganisaties trekken werkelijk alles uit de kast om exchange students te vermaken. Ze organiseren voor ieder wat wils. 

Zo was er een international dinner, werd de stad kunstzinnig verlicht tijdens het city of lights-event en stond ik aan het eind van de eerste lesweek een biertje te drinken met een alpaca. Daarnaast is er ook ruimte en tijd genoeg om zelf dingen te organiseren. 

Cottage trip
Zo kreeg ik de kans om met een hele groep vrienden een weekend te vertoeven in een typisch Finse cottage. Op vier uur rijden van Jyväskylä ligt het plaatsje Lieksa, vlakbij de Russische grens. Het huis lag direct aan een meer (hoe kan het ook anders), had een heerlijke sauna (hoe kan het ook anders) en bood onderdak aan zestien mensen. 

Het werd een geweldig weekend. We haalden nachten door om de zon op te zien komen, zwommen in het ijskoude meer en bezochten een van de mooiste nationale parken van Finland; het Koli National Park. Zondag, vele biertjes en groepsfoto’s later, was het helaas tijd om weer terug naar Jyväskylä te rijden. Al met al was het een weekend om nooit te vergeten! 

Drukke tijden
Ook in de schoolbanken hoef ik me niet te vervelen. In het eerste deel van het semester volg ik zes van de in totaal zeven vakken. Het is wat ongelijk verdeeld en het is vrij druk, maar het is te doen. 

De vakken die ik volg zijn erg interessant, voornamelijk de communicatie vakken. De docenten, die lang niet allemaal Fins zijn, zijn erg gepassioneerd over hun vakgebied. Dit zorgt voor veel enthousiasme, wat het leuk maakt om er mee aan de slag te gaan. 

Vooruitzicht
Ook de komende weken zullen goed gevuld zijn. Terwijl de eerste deadlines voor verslagen en presentaties er aan komen, zal ik over twee weken naar Rusland afreizen om St. Petersburg, Novgorod en Moskou te bezoeken. Genoeg inspiratie voor de volgende blog dus.

Tot dan!
Ramon 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *