Buitenkant: ‘Vrouwenkleren voelden als een toneelstukje’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Nica Brüggeman (18), eerstejaars HBO Rechten.

Wat een vrolijkheid!
“Dankje! Dit is mijn wat gekkere, alternatieve kant. Je kunt me uittekenen in mijn spijkerjack, Happy Socks en Dr Martens. Ik vind business casual outfits ook heel mooi, het is leuk om deze stijlen te combineren. Een mooi pak combineer ik bijvoorbeeld met een stropdas met printje en kleurrijke lage Docs eronder.”

Wat vind je zo leuk aan die kleding?
“Het is vrolijk, maar het helpt me ook om als mannelijk gezien te worden. Door laagjes te dragen lijk ik breder en zie je mijn vormen niet. Ik vind het belangrijk om te laten zien wie ik ben en dat ik geen andere dingen ga dragen omdat dat van me verwacht wordt.”

Hoe lang zie je er al zo uit?
“Nog niet zo lang. In 2016 is mijn stijl heel erg veranderd. Mijn stijl paste niet meer bij wie ik was, ik was helemaal niet zo meisjesachtig als ik me voordeed. Ik dacht: fuck it, haar eraf en nieuwe kleren kopen. Ik had me zo lang verstopt in vrouwenkleding, ik speelde een toneelstukje. Nu zie je wie ik echt ben.”

Veel bezig met je looks?
“Ik wil gezien worden als man en daar moet ik mijn best voor doen. ‘s Ochtends ben ik snel klaar. Ik ben wel veel tijd kwijt aan het zoeken van kleding die ik pas. Gelukkig lukt het wel om leuke kleding te vinden. Ik draag wat ik wil en het boeit me niet meer wat anderen vinden.”

Lyanne Ederveen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *