Tjeerd in Nieuw-Zeeland / 3: ‘Zoveel liefde voor de natuur hier’

Tjeerd Brandsma is derdejaars Logistics Engineering en loopt dit semester stage in Auckland, Nieuw-Zeeland. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Nieuw-Zeeland is echt geweldig: overdag stage lopen, ’s avonds op de bank of met vrienden de stad in en in de weekenden tripjes maken! Deels met Stagereizen, deels op eigen initiatief, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat je met vrienden, andere stagiairs of gewoon willekeurige jonge mensen onderweg bent. En iedereen zit in dezelfde situatie: alles achterlaten, opnieuw beginnen, nieuwe vrienden maken.

Ik sta telkens weer versteld van hoe mooi de omgeving hier is. Ik woon een stukje buiten het centrum van Auckland, maar nog steeds in dichtbewoond gebied. Het maakt eigenlijk niet uit welke kant ik op ga, één uur rijden en ik ben echt buiten de stad en rij ik door geweldige landschappen. Na elke bocht, achter elke heuvel en elk kruispunt schuilt een nieuw uitzicht waar mijn mond van openvalt. Adembenemend en onbeschrijflijk mooi! Zoveel liefde voor de natuur in Nieuw-Zeeland!

Wat me ook opvalt is dat Kiwi’s (de mensen hier) soms rare gewoontes hebben. Ze drinken allemaal koffie met heel veel melk erin en hetzelfde gebeurt met de thee. Dus als ik koffie aangeboden krijg, vraag ik specifiek zónder melk. Wat hier ook heel gewoon is, is dat de kliekjes van het avondeten in de lunchbox voor de volgende dag worden gedaan. Warme lunch op het werk. Ik als Hollander hou het gewoon bij ’s ochtends gesmeerde bammetjes van thuis.

Mijn collega’s op het werk helpen me aan spullen die ik nodig denk te hebben in de komende periode. Zo heb ik een tv gekocht van een collega die naar Australië is vertrokken en ga ik van een andere collega een auto kopen. Die kocht een nieuwe, dus kan ik zijn oude mooi overkopen voor een spotprijsje! Dankzij m’n eigen vierwieler ben ik straks niet meer afhankelijk van bussen en treinen. Nog meer vrijheid om te gaan en staan waar ik wil, geweldig!

E noho rā!

Tjeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *