Film: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Journalistiekstudente en filmfreak Michelle van der Molen steekt haar mening niet onder (bioscoop)stoel of bank. Deze week bekeek ze:

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Het tweede deel van de Harry Potter-spin off Fantastic Beasts is een feit! Newt Scamander krijgt het deze keer aan de stok met de kwade tovenaar Grindelwald. Kan Newt de wereld redden?

Een goedkope versie van Harry Potter?
Dat is inderdaad de hamvraag. Maar in de eerste Fantastic Beasts, die twee jaar geleden verscheen, was al duidelijk dat de karakters echt op zichzelf staan en alleen door subtiele verwijzingen doen denken aan het verhaal van Harry. Newt is een verlegen, schuchtere jongen, die het goede wil doen in de wereld met zijn toverkunsten. Hij kent álle magische wezens en weet hoe hij ze onder controle krijgt, óf kan inzetten om het kwade te verslaan.

Moet je het eerste deel hebben gezien om alles te begrijpen?
Nee. Het eerste deel speelt zich af in de VS, waar de magische wereld en die van de dreuzels (de niet-magiërs) door elkaar heen lopen. In de nieuwe film zijn veel karakters te herkennen, maar in dit verhaal gaat het vooral om de gevaarlijke Grindelwald, gespeeld door Johnny Depp. De ontsnapte tovenaar wil heersen over de niet-magische wezens en de jonge professor Perkamentus – yes, een linkje naar Harry! – vraagt Newt om te helpen.

Waarom moeten we deze film écht zien?
Hallo. J.K. Rowling! Zij kan als geen ander betoverende scenario’s schetsen. Je bent ruim twee uur in een totaal andere wereld, waar álles mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *