Sushi, maar dan weer hip

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs probeert de beste afhaal- en bezorgtentjes van Zwolle. Deze keer: Poké Bowl King.

Hoewel sushi al helemaal ingeburgerd is (is sushi eigenlijk nog wel cool?) hebben veel mensen nog nooit gehoord van de pokébowl. En dat terwijl het een soort hippe versie is van de bekende rauwe-visrolletjes. Regelmatig hoor ik: wát voor bowl? Nou, de pokébowl dus. Ik leerde dit overheerlijke bakkie voer afgelopen zomer kennen, en nu test ik voor het eerst een afhaalversie.

Nog even voor de duidelijkheid: een pokébowl is een soort salade van rauwe of gefrituurde vis, sushi-rijst of sla-melange, sojabonen en verse groenten. Sushi dus, maar dan alles in één bak. Ik bestel ‘m – via Thuisbezorgd – bij Poké Bowl King, want met zo’n naam kan het niet misgaan. Ik neem de salmon fiesta. Mijn vriend bestelt hetzelfde, maar dan de grote versie. Heel benieuwd hoe vol we gaan raken. Voor de zekerheid nemen we er ook nog twee gefrituurde garnalen bij. Je weet maar nooit.

Om 18.15 uur gaat de deurbel: precies het tijdstip dat ik heb gekozen. Netjes pik. De deksels van de pokébowls zitten goed vastgemaakt op de bakjes, dus er is niets geknoeid. Meteen graai ik met mijn vork in de bowl. Wat ik tegenkom maakt me intens hongerig. Ik verwachtte een bak die voor de helft gevuld zou zijn met rijst (want goedkoop), voor de helft met wat groenten en bonen en bovenop een paar stukjes vis. Maar nee, deze pokébowl zit vól rauwe zalm (= duur). En vol avocado (ook duur). Vol met van alles, eigenlijk. En vérs ook, niet normaal.

De combinatie van massago (een soort vis-eitjes), sesamkruiden en sesamsaus maakt de hele toestand supersmaakvol. De sojabonen, het uitje en de komkommer maken het fris, de mango zorgt voor wat zoets. De gefrituurde garnalen als bijgerecht zijn een lekker knapperige afwisseling.

En of we er genoeg aan hebben? Mijn vriend moet uiteindelijk toegeven dat de gemiddelde maat bowl ook wel genoeg was geweest. Ik zit zelf ook goed vol. Mocht nog je nog twijfelen: het kost je een tientje en geloof me, je zult nooit meer terug willen naar die ordinaire plank met miezerige hapjes sushi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *