Tjeerd in Nieuw-Zeeland / 5: ‘Buiten 25 graden, binnen kerstbomen’

Tjeerd Brandsma is derdejaars Logistics Engineering en loopt dit semester stage in Auckland, Nieuw-Zeeland. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Zomer Down Under: dat is echt briljant! Het is hier overdag 25 graden en korte broeken zijn aan de orde van de dag. Wat echter ook een dagelijks verschijnsel is? Het feit dat er kerstbomen, kerstmannen en kerstversieringen in de winkels liggen. Kerst en 25 graden gaan gewoon niet samen in mijn hoofd. Het grappigste is dat er op alle kerstbomen een wit laagje zit, alsof er sneeuw op ligt! Dat is natuurlijk het wereldwijde beeld van Kerstmis, ook al hebben ze hier nooit, maar dan ook echt nooit, een witte kerst.

Zomer betekent voor mij ook vakantie. Cavity Sliders, het bedrijf waar ik stage loop, gaat in de zomerperiode drie weken dicht. In deze periode ga ik waarschijnlijk werken in een lokale bar / restaurant, om wat geld te verdienen en om te zien hoe dat eraan toegaat hier Down Under.
De zomer brengt voor mij ook nog iets anders met zich mee, namelijk het einde van mijn stage. Dat komt dichter- en dichterbij. Na de vakantie is het nog twee weken werken en dan is het klaar. Dan is het afscheid nemen. ‘Tot ziens’ zeggen, al is de kans klein dat ik hier terug zal komen.

Daarnaast is zomer de periode van kerst, oud en nieuw, familie. Een periode die hier eenzaam zou kunnen worden: de downside of Down Under. Dit jaar geen verjaardagen, geen familie, geen familievakanties en geen Sinterklaas-, kerst- of nieuwjaarstradities. Bij het plannen van de reis wist ik dat ik het dit jaar zonder zou moeten doen, maar nu het dichterbij komt wordt het lastiger.
Ik ga al die dingen toch wel een beetje missen.

Maar verder valt er weinig te klagen hoor, het weer is goed en wordt steeds beter, de natuur is geweldig, de mensen zijn aardig en ik voel me bijzonder vrij. Down Under is
amazing!

E noho rā!
Tjeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *