‘Ik mag de hele dag naar dieren kijken’

David Jansen werkt naast zijn studie hbo-ict in Dierenpark Amersfoort.

Wat vind je het leukst om te doen?
Toezicht houden op Maki Eiland, omdat ik dan het meeste contact met gasten heb. Ik geef ze bijvoorbeeld informatie over de kroonmaki’s en de ringstaartmaki’s en over hun eetgewoontes. Laatst vulde ik de waterbakken en toen vroeg een hele groep kinderen wat ik aan het doen was. Dat soort dingen vind ik ook leuk. Verder is het heel fijn dat mijn baan zo divers is en dat ik de hele dag naar dieren mag kijken natuurlijk.

Wat houdt je werk precies in?
Naast het toezicht houden bij het Maki Eiland maak ik het park schoon en sinds kort ben ik ook verantwoordelijk voor de ict, dus het past ook nog bij mijn studie. Het houdt in dat ik in het weekend vaak het aanspreekpunt ben voor dingen als de kassa’s, het wifi-netwerk, de parkeerkaartjes en de telefoons waarmee de bestellingen in het restaurant worden opgenomen. Laatst klapte bijvoorbeeld de server eruit. Toen mocht ik het oplossen.

Is het goed te combineren met je studie?
Ik kan voor elke week aangeven wanneer ik wil werken en ik werk vaak in het weekend, dus het is prima te combineren met mijn studie. Werken in een dierentuin is wel seizoensgebonden: in de zomer werk ik lange dagen, terwijl dat in de winter minder is. Toch kom ik ook in de winter wel aan mijn uren.

Wat is je favoriete dier?
Dat vind ik een lastige vraag. Ik vind de stokstaartjes heel leuk, omdat ze je altijd volgen als je langs ze loopt. Verder vind ik de tijgers ook heel mooi. Ze lopen altijd heel stoer rond alsof ze de baas zijn van de hele dierentuin.

Dianne Bleeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *