‘Zijn muziek is onsterfelijk’

Welke liedjes werden er dit jaar het vaakst beluisterd door studenten en medewerkers van Windesheim?


J. Cole – 1985

Het nummer 1985 is net als een Disneyfilm: het intro is hartstikke leuk, je wordt meegesleept tot aan het einde en achteraf denk je ‘waarom is het al voorbij?’. Er waren collega-rappers, zoals Lil Pump, die zeiden dat J. Cole beter kon stoppen met rappen. Maar toen bracht J. Cole dit nummer uit, dat puur om de tekst draait en waarin hij Lil Pump dist. Mensen die te ver gaan op hun plek zetten, dat hoort bij de rapscene.
Leon Lieman, eerstejaars communicatie


Frenna – Louboutin

Mijn hele familie vindt dit nummer leuk, zelfs mijn opa en oma. Het doet mij denken aan onze familieweekendjes in Rotterdam. In de auto en in het huisje draaien we Louboutin vaak, echt gezellig. Het nummer heeft een fijne beat, de tekst van Frenna stelt verder niet zoveel voor. Ik vind bij muziek sowieso de tekst niet belangrijk, het moet vooral lekker klinken.
Donna Bonapart, eerstejaars lerarenopleiding Geschiedenis


Pink Floyd – Coming Back To Life

Ik heb Coming Back To Life veel geluisterd toen ik met mijn vriend op vakantie in Londen was. Rond die tijd waren er wat vervelende dingen gebeurd en dit nummer van Pink Floyd symboliseerde een nieuw begin. Het heeft een mooie opbouw, een solo, een instrumentaal stuk en goede teksten. Daarnaast is het ook zeven minuten lang, perfect voor als je ergens moet wachten.
Anna Liemborg, derdejaars lerarenopleiding Engels


Queen – Who Wants To Live Forever

Sinds de film over Queen ben ik dit nummer nog mooier gaan vinden. Wanneer Freddie Mercury Who Wants To Live Forever zingt in dat stadion en dan de gedachte erbij dat hij het zelf niet gered heeft, dat raakt mij wel. Hij voelde zich onsterfelijk en zijn muziek ís ook ‘onsterfelijk’. Ik denk dat hij geweten heeft dat hij uniek was. Hij werd gedreven door zijn eigen creativiteit, hij kon niet anders zijn dan hoe hij was.
Ellen Salentijn, medewerker serviceplein


Phil Collins – Easy Lover

Ik ben deze zomer wezen motorrijden in de bergen van Italië. Tijdens het rijden heb ik weleens de neiging om hard en onvoorzichtig te rijden. Maar als ik dat doe, bestaat de kans dat ik een bocht mis en in het gebied waar ik was waren niet overal vangrails, behoorlijk link dus. Als ik dan Easy Lover van Phil Collins opzette werd ik rustig en daardoor was ik ook een stuk voorzichtiger op de motor.
Rick de Grunt, eerstejaars pabo


Prince – Purple Rain

Op de klanken Purple Rain heb ik mijn man leren kennen. We hadden een late dienst op werk en dit nummer stond toen op. Aan dit liedje is echt helemaal niks slecht, en dat zeg ik niet snel. Queen staat altijd bovenaan in de top 2000 maar dat mag van mij in de prullenbak, dan kan je toch beter naar Prince luisteren? Bij zijn muziek is over alles nagedacht.
Lucy Coombs, medewerker schoonmaak


Eminem – Lucky You

Als ik me moet voorbereiden voor tentamens luister ik naar Lucky You want het geeft mij een motivatieboost. En dat heeft gewerkt, ik heb tot nu toe al mijn tentamens gehaald. De tekst van het nummer is niet zo bijzonder, maar de beat is echt heel fijn. Je kan dus wel zeggen dat Eminem mij door de tentamens heen heeft geholpen.
Jurgen Kok, eerstejaars human resource management


Johnny Cash – I See A Darkness

Het aangrijpende nummer I See A Darkness gaat over de duistere zwaarmoedigheid die diep in ons op de loer ligt. Johnny Cash was in de jaren ‘60 een gevierde ster die bijna ten onder ging aan de drugs, daarna volgde een christelijke periode met nummers die te zoet zijn om een groot publiek aan te spreken. Maar dan, aan het einde van zijn leven, neemt Johnny Cash een aantal fantastische platen op: de zogeheten American Recordings. Deze zijn mij zeer dierbaar!
Henk Hagoort, voorzitter college van bestuur


Kensington – Sorry

Ik ben laatst naar een concert van Kensington geweest en de enige reden om ze te zien spelen was om Sorry live te horen. Ik had van tevoren geen idee of ze live wel of niet goed zouden zijn, het was een gok. Maar het was zo mooi! De tranen liepen over mijn wangen, dit nummer raakt een gevoelige snaar. Ik vond het echt heel goed, het was mooier dan de studioversie. De geluidsinstallatie was goed, de sfeer was lekker, het was gewoon perfect.
Wouter Kuil, vierdejaars lerarenopleiding wiskunde


Level 42 – Lessons in Love

Ik fluit heel wat af op mijn werk en Lessons In Love van Level 42 heb ik dit jaar het vaakst gefloten. Ik zit in een bandje genaamd Trio Concordia en dit nummer zit in ons repertoire. Van de nummers die wij spelen blijft deze het meeste hangen. In dit lied zit een bepaalde melancholie die mij aanspreekt, daarnaast is het nummer gewoon dondersgaaf.
Elco Stalknecht, medewerker studentenadministratie


R.E.M. – Everybody Hurts

Toen Everybody Hurts uitkwam heb ik het cd’tje gelijk gekocht, ik vond het meteen een mooi nummer. Als ik deze plaat van R.E.M. afspeelde, zette ik de volumeknop altijd op standje keihard. Dat kon de buurvrouw niet waarderen, maar ik heb haar gezegd dat dit nummer gewoon hard geluisterd moet worden. Af en toe hoor ik hem nog voorbij komen en nog steeds gaat dan de volumeknop bij mij omhoog.
Jacco Balk, huismeester


Destiny’s Child – Emotion

Ik was laatst in een winkel en toen kwam Emotion er op. Mijn vader is 2,5 jaar geleden overleden en hij vond dit nummer van Destiny’s Child heel mooi. Sindsdien ben ik het nummer vaker gaan luisteren, eigenlijk een beetje om mijn vader te herdenken. Ik ben nu op een punt dat het horen van Emotion mij rust geeft. Ik kan dit lied ook echt de hele dag door luisteren.
Juliette Korstanje, vierdejaars global project & change management
En welke nummers willen zij in 2019 nóóit meer horen?

Armoo & 6ix9ine – Bozoo

Het probleem in dit nummer is de Nederlandse youtuber Armoo, hij is gewoon verschrikkelijk. Alles aan zijn bijdrage aan Bozoo is slecht, vooral zijn teksten en zijn Engelse uitspraak. Op zich is de beat best wel goed en ook het stuk van 6ix9ine is prima, maar Armoo verpest het gewoon. Ik vind hem sowieso een kneus, hij kan beter stoppen met rappen en Youtube.
Tim de Jager, eerstejaars bedrijfseconomie


Bizzey  – Traag

In elke club komt Traag meerdere keren per avond voorbij, je hoort het met uitgaan echt óveral. Toen Bizzey bij Yellow Claw zat vond ik hem nog wel goed, maar nu hij zelf rapper is niet meer. Ik ben geen fan van Nederlandse muziek in het algemeen, en al helemaal niet van hem. Ik wil in 2019 dus géén Bizzey meer horen in de clubs. Behalve dan het nummer ‘Ze Willen Mee’, dat vind ik wel nice.
Jonathan van der Louw, eerstejaars international business


Luis Fonsi & Daddy Yankee – Despacito

Ik heb Despacito echt te vaak gehoord. Op de radio, in winkels, vrienden die het afspelen en mijn zusje die het áltijd op heeft staan in haar kamer, Luis Fonsi & Daddy Yankee waren overal! Als ik dit nummer nu nog ergens hoor en ik heb de optie om weg te lopen, dan doe ik dat. Ik heb echt het punt bereikt dat ik de plaat nóóit meer wil horen.
Bedirhan Mavdi, eerstejaars lerarenopleiding scheikunde


Post Malone – Rockstar

Rapper Post Malone zingt in dit nummer terwijl hij dat helemaal niet kan. Ik bedoel, je gaat Eminem toch ook niet laten zingen? Nee bah, ik vind zijn vocals in Rockstar echt niks. Rappers moeten gewoon blijven rappen en niet gaan zingen. Ik kan mij ook heel erg storen aan de autotune die gebruikt wordt. Tot overmaat van ramp wordt dit nummer ook nog eens op veel plekken gedraaid.
Farah Boukayouo, eerstejaars social work


Davina Michelle – Duurt Te Lang

Duurt Te Lang is een cover én Nederlandstalig, daarom is het twee keer niks. Nederlandstalige muziek is niet mijn ding en ik vind dat je als artiest zelf nummers moet maken en niet moet gaan coveren. Davina Michelle is een heel leuke meid en ze heeft een mooie stem, maar dit liedje is gewoon niks. Ze is creatief genoeg om zelf nummers te maken, dus stop met het coveren!
Julia Westenbroek, eerstejaars AD Office Management

Tekst: Wouter Luijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *