Gratis cola en verkeerd vlees

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs probeert de beste afhaal- en bezorgtentjes van Zwolle. Deze keer: Italiaans voor thuis.

Italiaans bestellen: dat komt negen van de tien keer neer op een pizza. Zelden heb ik bij een Italiaan een bak lasagne of spaghetti besteld. Dat komt omdat de meeste bezorg-Italiano’s vooral hun pizza’s promoten, dus ja, dan ga je er vanuit dat dat is waar ze het beste in zijn. ‘Italiaans voor thuis’ klinkt toch anders, dus dat moet ik proberen.

Via Thuisbezorgd kies ik eerst een gerecht met tagliatelle. Alla Norma heet ‘ie, met garnalen, zalm, courgette, roomsaus, rucola en kaas. Omdat ik het niet kan weerstaan, kies ik ook een pizza. Beide gerechten deel ik straks met mijn vriend. Verder gaan we voor een voorgerecht met champignons én een brownie-karameltoetje, want die laten ze wel érg lekker klinken. Als ik afreken, schrik ik een beetje: 43 euro! Behoorlijk veel, maar ja, je mag jezelf zo af en toe best een beetje verwennen.

Vijftig lange minuten later gaat de deurbel. De bezorger vist nog een blik cola uit z’n jaszak, ‘want dat zag ik volgens mij op de bon staan’. Later besef ik dat hij de ‘cioccolata’-brownie ermee verwarde, maar ach, gratis cola. We beginnen, vet culinair, met de gegratineerde champignonkoppen. Ze zijn perfect gegaard en er zit een smaakvol kruidenkaas-achtig iets in. Ook de tagliatelle bevalt goed: ze zijn niet zuinig geweest met zeevruchten. Het zit goed verpakt in een bak met aparte vakjes voor de rucola en geraspte kaas.

Maar dan de pizza. De bedoeling is dat daar parmaham, mozzarella, ui, champignons en rucola op zit, maar de parmaham is nergens te bekennen. Sterker nog, ze hebben er een heel ander soort vlees op gedaan. Ik snap er niks van. En ik lust er ook maar weinig van. Jammer dit. De brownie met intens goede karamelsaus maakt gelukkig weer wat goed.

De pijn van de 43 euro verdwijnt de volgende dag volledig. Mijn vriend ontbijt namelijk met het deel van de pizza dat we niet op kregen, en ik eet die avond het restje tagliatelle op. Het was duur, maar ook véél.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *