‘Mensen worden gelukkig van bier’

Sander Wiebing (22) studeert journalistiek, in het weekend brengt hij met zijn bus bier rond in Emmen en omstreken.

Een bierbus, hoe kom je erbij?
Dat is eigenlijk heel simpel, mijn broer is het bedrijf vijf jaar geleden begonnen. Maar toen hij op zichzelf ging wonen verliet hij Emmen. Net op dat moment stopte ik met mijn vorige bijbaantje dus toen heb ik het van hem overgenomen. Hij had een goed klantenbestand en het is toch zonde om dat verloren te laten gaan.

Wat is er zo leuk aan het bezorgen van bier?
Je komt mensen als het ware ‘geluk’ brengen. Mensen worden over het algemeen vrij gelukkig van bier, dus je maakt mensen altijd blij. Daarnaast kom je vaak op feestjes en bijna alle klanten zijn vrolijk en gezellig.

Kan je het goed combineren met je studie?
Ja, het is echt een weekendbedrijf. Doordeweeks moet ik wel wat inkoop doen, maar het echte werk zelf vindt plaats in de avonduren van het weekend. Nadeel is wel dat ik mijn eigen vrije avonden wel kwijt bent en als ik echt niet kan, kan alleen mijn vader voor mij invallen. Dat zijn offers die ik moet maken.

Verdient het een beetje lekker?
Prima! Ik werkte eerst bij de Xenos, ook leuk werk hoor, maar in vergelijking daarmee ben ik qua verdiensten wel vooruit gegaan. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker om eigen baas te zijn.

Je hebt nooit de neiging om stiekem een biertje te drinken?
Gek genoeg niet. Ik hou zelf ook wel van biertje maar ik kan dat goed opzij zetten. Ik krijg ook vaak de vraag van klanten of ik niet een biertje mee wil drinken. Vooral bij de laatste klant van de dag krijg ik vaak het aanbod, omdat mijn dienst er dan opzit. Ik weiger altijd, tijdens het werk drink ik niet.

Wouter Luijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *