‘Een miljoen streams, onwerkelijk!’

De dance-nummers van Windesheimstudent Lars Beerda (artiestennaam Laurentius) zijn op Spotify al meer dan een miljoen keer gestreamd.

“Echt onwerkelijk, ik sta er perplex van”, reageert de eerstejaars International Business. “Meer dan een miljoen streams, ik kan eigenlijk niet beseffen hoeveel mensen dat zijn. Dit had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet verwacht.”

De grootste klappers zijn de nummers ‘You got me’ (ruim een half miljoen streams), ‘Give me a sign’ (bijna een kwart miljoen) en ‘Reminisce’ (bijna 200.000).

Kan hij al leven van zijn muziek? “Spotify betaalt ongeveer 0,4 cent per stream. Als je dat keer een miljoen doet, is dat dus wel een mooi bedrag. Mijn bijbaantje als allround vulploegmedewerker bij de Albert Heijn heb ik opgezegd.”

Het succes van de twintigjarige Lars is niet onopgemerkt gebleven. Eind maart verschijnt zijn nieuwe single, zijn eerste bij Sony Music, één van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. “Ze brengen muziek uit van bijvoorbeeld Michael Jackson en The Beatles en daar staat mijn naam straks tussen! Echt te gek.” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *