Turnwedstrijd met gouden randje

Student Lynn Nijland won deze maand een NK-selectiewedstrijd turnen. Bijzonder, want het was pas haar eerste wedtrijd na een langedurige en zware voetblessure.

Lynn, die kortgeleden afstudeerde, turnt al van jongs af aan op hoog niveau. Naast haar werk en studie aan de lerarenopleiding Wiskunde trainde ze twaalf uren per week. Maar in februari 2018 ging het mis. “Het gebeurde tijdens een training. Ik maakte een dubbele salto en ik landde verkeerd op de vloer.” In het zoekenhuis liet ze haar linker voet nakijken. “Nou, die was goed kapot! Ik heb ruim vier weken in het gips gezeten en tien weken op krukken gelopen.”

Inmiddels gaat het langzaam beter met haar voet.  “Met dagelijkse bezigheden voel ik het bijna niet meer, maar tijdens het sporten nog wel. ‘Rustig aan doen’, zei de dokter, maar dat gaat niet als ik wil blijven turnen.”

Dat ze deze maand eerste werd bij de selectiewedstrijd voorafgaand aan het NK, verwachtte ze totaal niet. “Het was al best bijzonder om deel te nemen, laat staan om te winnen. Het voelde dan ook als een wedstrijd met een gouden randje. Turnen hoort bij mij. Ik zal misschien nooit wereldkampioen worden maar ik wil wel naar de landelijke top.” Bij een volgende wedstrijd moet Lynn bij de top 10 eindigen om zich te kwalificeren voor het NK, maar fit worden staat bij haar op nummer één. (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *