Wafels eten zónder chocopasta in je haar

Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze keer: Wanna Waffle.

Yes, een wafelrestaurant! De laatste wafel die ik at was op straat, in België. Superlekker, maar praktisch was anders. Zittend op een stoepje probeerde ik de chocopasta uit mijn haar te vegen en de poedersuiker van mijn neus. Wafels eten was altijd een gezellig idee, maar een goor verhaal in de uitvoering. Tot nu. Want bij Wanna Waffle eet je je wafels gewoon aan een tafeltje. Mét bestek.

Dat moet ik ervaren. Samen met een vriendin zit ik daarom op een zaterdagmiddag in een modern ingericht pandje in de Zwolse Sassenstraat. De menukaart is lekker overzichtelijk. Niet te veel geouwehoer, maar een beperkt aantal gerechten. In kleine lettertjes staat dat als je de wafels te spannend vindt, je de ingrediënten ook op een broodje kunt krijgen. Maar hallo, nou wil ik wafels ook. Mijn vriendin en ik besluiten te delen. We bestellen een hartige én een zoete wafel.

Je denkt: hartige wafels? Wie bestelt dat? Dat dacht ik ook, maar toch ben ik benieuwd. We kiezen daarom de middenweg; een wafel met geitenkaas. Hartig, maar toch zoet. Hij kost acht euro. Vind ik niet goedkoop, maar ook niet megaduur. Want hij blijkt rijkelijk belegd en heel lekker. De geitenkaas is zacht en romig. Er zit ook nog appelcompote op, wat de boel wat opfrist, en jam met stukjes. Kersen gok ik. Oké, voor een hartige wafel heel lekker. Maar laten we wel wezen, niks gaat boven een ordinaire wafel met een dikke kwak Nutella, veel poedersuiker en in dit geval – wat verse rode vruchten. En wat is ‘ie goed. Deze ‘Chocolate Fruitwaffle’ is supermachtig, maar ik schuif hem binnen de kortste keren naar binnen. Hij doet niet onder voor de Belgische straatversie. Plus: hij kost 5,50 euro, helemaal prima dus.

En het allermooiste is: ik loop schoon naar buiten, als een volwassen mens dat net gewoon heel burgerlijk heeft zitten lunchen. Dit is hoe wafels eten moet zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *