Vitaminen voor een hele week

Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze keer:

Anne & Max.

Op Het Internet zag ik het voorbijkomen: in de Sassenstraat komt lunchzaak Anne & Max. Een hele toestand. Nu is ‘ie eindelijk open, en het wachten was het waard hoor.

De binnenkant van de zaak is wat je tegenwoordig verwacht van een hippe eettent. Met een tegeltjesvloer, stoere meubels en veel planten. Vooraan vind je eettafeltjes, maar ook situaties die lijken op een mini-huiskamer: bank, tafeltje, kleedje. Wat verder achterin is het donkerder en zijn meer plekken vrij. Daar gaan mijn vriend en ik zitten. Lekker wel, dat alles nog zo nieuw en schoon is. We grijpen meteen naar de menukaart, want deze toko ziet eruit alsof je er zeer fatsoenlijk kan eten.

Het is moeilijk kiezen. Je vindt hier geen saaie tosti’s of standaard broodjes gezond, maar lekker veel gezond spul met verse ingrediënten. Ik ga voor de veggie club: een sandwich met rode-bieten-hummus, biologische geitenkaas, geroosterde groenten en kiemen. En welja, omdat het zondag is: een energieshake met mango, sinaasappel, banaan en honing. De shake is dik, maar precies wat ze beloven. Er is verder niets aan toegevoegd en hij geeft je inderdaad energie. Voel je gewaarschuwd als je een sandwich neemt: de mijne is zo hoog opgestapeld dat ik hem met geen goed fatsoen m’n mond in krijg. Charmant eten is er dus niet bij, maar dat geeft niks. Want: lekker joh! De groenten smaken vers, de geitenkaas zacht en zoet en van alles is veel.

Hoewel het al middag is, neemt mijn vriend het bananenbrood van het ontbijtmenu. Wat je verwacht is een plakkie cake met hooguit een kwak slagroom. Wat je krijgt is goed, vers bananenbrood met stukjes sinaasappel, granaatappelpitjes en cranberrycompote. En room in een bakje. De compote had van mijn vriend niet gehoeven; dat maakt het wel heel zoet. Verder is ‘t weer hartstikke vers en komt het duidelijk niet uit potjes. En de prijs? 9,50 voor de sandwich, 8 euro voor het bananenbrood en 3,75 voor een klein sapje. Niet goedkoop, maar hallo: op deze dosis vitaminen kan ik een hele week teren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *