Liefdevolle milkshakes

Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dinevren of te borrelen. Deze keer:

Sjaakies Shakes.

Eten op plekken waar ze passie voor het vak hebben: da’s toch veel beter dan een nummertje zijn bij een grote keten? Tenminste, dat vind ik. Sjaakies Shakes is zo’n plek met passie: daar voel je gewoon dat er liefde in je milkshake zit.

Waar dit kleine milkshake- en lunchcafeetje zit moet je maar net weten. Hij zit verstopt op de eerste verdieping van 101Winkels, in de Nieuwstraat. Een vrolijke meneer met een baardje en een t-shirt met stukken fruit erop – de eigenaar, ik herken ‘m van internet – bedient en bereidt de boel. Zijn fruitige shirt staat voor de manier waarop ‘ie het eten maakt. ‘We bereiden hier alles vers’, staat er op een krijtbord, ‘en dat kost wat meer tijd, maar komt de smaak ten goede’. Biologisch, boerenijs én echt fruit: daar wil ik best op wachten.

Ik probeer een milkshake. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld peer, ananas, chocola en kiwi. Ik kies seizoensaardbeien, wat me 4,25 euro kost. Beetje prijzig. Voor vijftig cent krijg ik er aardbeiensaus doorheen, dus ach, dat kan er ook nog wel bij. Ook neem ik een tosti hawaï. Mijn vriend neemt de vanillemilkshake en een meergranentosti caprese. Het duurt inderdaad allemaal wat langer dan normaal, maar als we haast hadden gingen we wel naar de snackbar. De vrolijke meneer brengt ons na zo’n tien minuten de shakes. Die smaken zoals verwacht: knettervers, lekker vol en niet te zoet. Een tijdje later komen de tosti’s, die ook lekker zijn. Een plak ham, een plak kaas en een schijf ananas: precies wat je verwacht van een tosti hawai. De meergranentosti is rijkelijk gevuld én knapperig, al brandt m’n vriend ‘zijn hele bek aan de tomaten.’ Oeps. De broodjes kosten 4,50 euro per stuk. Kan erger.

Als alles op is, mogen we twee zelfgemaakte ‘stokijsjes’ bestellen voor de prijs van één: een actie omdat de meneer jarig is. Wij zitten al vol, maar hoe leuk zijn dit soort acties? Zo’n vent gun je toch alles? Moet je wel even geduldig wachten, maar dan kríjg je me toch een potje liefdevol te vreten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *