Gebouw X gesloten vanwege mogelijk onveilige vloer


Gebouw X is tot nader order niet toegankelijk, in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van de vloerconstructie.

Vandaag is er technisch onderzoek gedaan, naar aanleiding van het instorten van een parkeergarage in Eindhoven.

In een mail aan medewerkers en studenten laat het college van bestuur weten: “De constructeur van de vloeren heeft in een eerder stadium een indicatieve controle uitgevoerd op de tekeningen en berekeningen van de vloeren. Op zaterdag 21 oktober is vervolgens een technisch onderzoek ter plaatse gedaan. Op vier verschillende verdiepingen zijn boormonsters van de vloer genomen. Hierbij werd zichtbaar dat er aanleiding is voor nader onderzoek, waarvan we komende week de resultaten verwachten.”

Docenten en medewerkers die in het X-gebouw werken kunnen bij het serviceplein in gebouw C terecht voor meer informatie over hun werkplek, spullen en (vanaf maandagmorgen) alternatieve werkplekken.

Studenten die in de herfstvakantie op de campus willen studeren of aan projecten willen werken, kunnen in de andere gebouwen terecht. Voor vragen kunnen ook zij zich wenden tot de medewerkers van het serviceplein in gebouw C.

Alle gebouwen in Nederland met vergelijkbare vloerconstructies moeten worden onderzocht, zo bleek eind september. (WvE)

Er zijn 1 reacties op «Gebouw X gesloten vanwege mogelijk onveilige vloer»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *