‘Randen van de dag meer benutten’


Er wordt druk gewerkt aan het rooster voor het tweede semester, dat eind januari start. Waarschijnlijk zal er dan vaker college worden gegeven vroeg in de morgen en aan het einde van de dag.

In een open brief vragen onderwijsmanagers van de vier domeinen op de Zwolse campus daarom om een flexibele houding van docenten: “We gaan ervan uit dat je als docent voor de omvang van je baan beschikbaar bent voor het rooster van de student van het eerste tot en met het tiende uur. De randen van de dag zullen we meer benutten. Het is heel waarschijnlijk dat je óf eerder zult moeten beginnen óf langer door moet werken op een dag. Of dat we je vragen voor één of meerdere keren je werk- en niet-werkdagen te veranderen.”

Ook wordt gevraagd om begrip op het moment dat lessen niet verplaatst, omgeboekt of ingehaald kunnen worden: “Wat we nu (ook samen) voor ogen moeten houden is dat er echt geen rek meer in de roosters zit.”

Om al het onderwijs op de campus te laten en slimmer te roosteren, is ook een keuze op basis van financiële afwegingen geweest, vervolgt de brief van Jolande Gomolka (BMR), Jolling Lodema (Techniek), Riejet Nijdam (G&W) en Robert Agelink (B&E). “Er is voor gekozen om geen kosten te maken voor tijdelijke units, als dat niet nodig is. Dit geld geven we liever uit aan het primaire proces en onderwijsvernieuwing.”

De herstelwerkzaamheden aan gebouw X gaan waarschijnlijk pas in 2018 van start. Het wachten is op uitkomsten van landelijke onderzoeken naar mogelijke oplossingen. De verwachting is dat het gebouw voor de zomer weer in gebruik genomen kan worden.

 

 

Er zijn 7 reacties op «‘Randen van de dag meer benutten’»

  1. Helpful information. Lucky me I found your site accidentally,
    and I’m surprised why this coincidence did not happened in advance!
    I bookmarked it.

  2. What’s up to all, how is all, I think every one is
    getting more from this website, and your views are nice
    designed for new users.

  3. I pay a visit daily a few web pages and blogs to read articles or reviews, however this webpage gives quality based writing.

  4. when coconut oil schreef:

    Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you
    using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another
    platform. I would be awesome if you could point me in the
    direction of a good platform.

  5. quest bars cheap schreef:

    It’s very trouble-free to find out any matter
    on web as compared to books, as I found this piece of
    writing at this site.

  6. ps4 games schreef:

    Pretty! This has been an incredibly wonderful article.
    Thanks for supplying this information.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *