Weekend: ‘We zouden graag meer vrouwen zien!’

Kai Wagenaar Hummelinck, tweedejaars student Tweedegraads Docent Techniek, was dit weekend op het circuit te vinden. Hij werkt als race-instructeur, klust aan racewagens en racet ook zelf. Vooral in Honda Civics.

Honda Civics? Zijn dat raceauto’s dan?
In Nederland denken veel mensen dat Honda’s beginnersauto’s zijn die alleen maar hard rechtdoor kunnen rijden, maar doordat ze zo licht zijn, zijn ze uitstekend te gebruiken op het circuit! Er zijn maar weinig mensen die racen met Honda Civics, dus het is wel leuk om er mee op te vallen.

Je bent zo te horen een echte auto-freak. Hoe komt dat zo?
Mijn vader racet al sinds de jaren ’70 op Zandvoort, dus het is mij met de paplepel ingegoten. Op mijn veertiende begon ik met karten, en sinds mijn achttiende race ik. Sindsdien ben ik zeven keer Autoslalom-kampioen geworden, en tegenwoordig klus ik veel aan racewagens en rijd ik taxiritjes waarbij ‘gewone’ mensen kunnen ervaren hoe het is om in een raceauto te zitten. Je kan dus inderdaad wel zeggen dat ik een autofreak ben!

Wat voor een mensen zie je voornamelijk op het circuit?
Je vindt hier echt alle lagen van de bevolking: van rijke gepensioneerden die hun jongensdroom willen verwezenlijken tot jongeren die net beginnen. Helaas is de racerij nog wel vooral een mannending, maar we zouden graag ook wat meer vrouwen zien in dit wereldje!

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *