Eten met Maruschka: bananenbrood met dadel en pecannoten


Oud-communicatiestudent Maruschka Rabel deelt gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Deze week: bananenbrood met dadel en pecannoten.

Hi there! Je wist vast al wel dat je een bananenbrood op talloze manieren kunt maken. Daarom deel ik vandaag een lekker ‘basic’ recept waar je alle kanten mee uit kunt. Lees: je kunt ook andere varianten van meel gebruiken, aangezien amandelmeel vrij prijzig is. Toevallig had ik het nog in de kast staan.

Wat heb je nodig?
– 50 gram amandelmeel
– 40 gram speltmeel
– 50 gram havermoutmeel (dit maak je makkelijk zelf met havermoutvlokken en je mixer!)
– 6 grote dadels zonder pit
– 3 eieren
– 3 bananen
– handje pecannoten
– handje amandelschaafsel
– kaneel naar smaak

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en voorzie de cakevorm (die van mij is 30 cm) van een stuk bakpapier.

Doe de eieren en de bananen (in stukjes) in de mixer en mix tot een lekker vol beslag. Voeg vervolgens de dadels zonder pit toe en mix tot deze onderdeel zijn van het beslag.

Neem een kom en voeg de verschillende melen toe. Roer hier het beslag door tot het een goede, gemengde massa vormt.

Giet het beslag in de cakevorm en garneer met de pecannoten en wat kaneel. Plaats de cakevorm in het midden van de goed voorverwarmde oven. Na 50 minuten is ‘ie klaar!

Laat het even afkoelen, snijd het daarna in ongeveer acht lekkere stukken en garneer met amandelschaafsel en kaneel. Lekker voor bij de koffie, als tussendoortje en zelfs als lunch!

Ik ben benieuwd naar jouw variant van het bananenbrood! Share het op Instagram en tag mij @fitmetmarus. Ik ben benieuwd! Meer recepten zien? Check dan mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *