Jelle Verdorst is beste studentondernemer

Zijn studentonderneming DentalRules, die software voor tandartspraktijken maakt, kwam gisteravond als beste van 2018 uit de bus.

Windesheim reikte gisteren de jaarlijkse prijs uit voor de beste studentondernemer. Jelle Verdorst, student Commerciële Economie bij Windesheim Flevoland, werd met zijn DentalRules door de jury als beste studentondernemer van 2018 uitgeroepen. Met zijn software neemt hij onder meer administratieve lasten bij tandartsen weg, waardoor zij meer tijd hebben voor het behandelen van de patiënt.

Naast Jelle (midden op de foto) waren er meerdere studenten voor de prijs in de race. Olivier Gossink maakt met Oliviers Functionals handige gadgets, zoals een polsband met nagelvijl en bieropener. Met zijn Palletdeal.nl produceert Marc Soepenberg tuinmeubels gemaakt van pallets. Ascon Dijkstra is met zijn ASCON Equipment BV gespecialiseerd in kaapstanders en ankerlieren van jachtboten. Yummy Popcorn van Yuandi de Herdt staat voor popcorn met bijzondere smaken. Kubilay Durmuşoğlu van VR Innovations biedt op maat gemaakte VR en AR software.

Scriptieprijs
De prijsuitreiking voor studenten met de beste eindscriptie van het studiejaar 2017/2018 vond gisteren ook plaats. Winnaar werd hier Jan Willem Maassen van den Brink van het domein Bewegen en Educatie. Hij ontwikkelde een leerlijn robotica voor het vmbo. Jan Willem speelt met dit afstudeerwerk in op een uiterst actueel thema en pleit er bovendien voor om álle vmbo-leerlingen kennis te laten maken met robotica en programmeren, ongeacht hun niveau.

De scriptie van Jan Willem werd als beste beoordeeld van vijf genomineerde afstudeerwerken van Windesheims vijf onderwijsdomeinen. Van domein Business Media en Recht kwam een onderzoeksverslag van Ruben de Weerd naar gegevensbescherming bij de lokale overheid. Lars Hopman van Gezondheid en Welzijn was genomineerd met zijn onderzoek naar intergenerationele co-creatie in Zuid-Korea. Techniekstudent Jeroen Kamphuis studeerde af op betere engineeringsplanningen bij AWL. Ivo Geers van Windesheim Flevoland was voorgedragen met zijn scriptie over de mogelijkheden van Augmented Reality bij Karwei.

Het beste afstudeerwerk van de Associate degree-opleidingen kwam van Nidal Ouaali van de Almeerse Ad Officemanagement, onderwerp was verbetering van de voorlichtingsavonden bij NCOI.

Prijzen
Jelle ontvangt als beste studentondernemer 4125 euro om te investeren in de eigen onderneming, plus begeleiding door het Centre for Entrepreneurship en door de Rabobank. Jan Willem krijgt als winnaar van het beste afstudeerwerk een geldbedrag van 1000 euro en een coachingsgesprek met een Windesheimcoach. (WL/EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *