Nienke, Matthijs en Ciska in Brazilië / 3: ‘Carnaval in São Paulo’

Studenten Matthijs, Nienke en Ciska volgen tot juni een minor in Brazilië. Voor win’ doen ze beurtelings verslag van hun belevenissen.

Van maandag tot vrijdag volgen we hier reguliere lessen, zoals zaalvoetbal, turnen, volleybal, zwemmen en handbal. Eigenlijk alleen maar praktijk, geen theorielessen, want dat is toch wel andere koek in het Portugees.

Alleen ’s ochtends les
Het lesrooster is hier vrij bijzonder: het duurt van 07.30 tot 11.00 uur en van 19.00 tot 23.20 uur. Wij volgen alleen de lessen in het ochtend. Gedurende de dag zijn er meerdere activiteiten waar je aan kunt en mag deelnemen, zoals fitnessen, basketbal, zaalvoetbal, volleybal, pilates en vechtsport. En er is een programma in het zwembad, zoals zwemles op verschillende niveaus, maar ook kun je aquarobics volgen. Oftewel: we hebben keuze genoeg.

Paralympsiche Spelen
Vanaf deze week gaan we voor ons project aan de slag. We gaan ons gezamenlijk focussen op het organiseren van een Paralympische Spelen op een school hier in de buurt.

Wij hopen hier een onwijs toffe dag weg te kunnen zetten en gaan ons daar vol voor geven om het te kunnen realiseren!

In onze weekenden proberen we leuke uitstapjes te maken. Zo zijn we twee weken geleden naar Santos geweest, een plek aan het strand. Hier hebben we onder andere het koffiemuseum, de stad, de Monte Serrat-berg, een groot aquarium, de orchideeën tuin (zonder orchideeën overigens) en het strand bezocht. Een heerlijk weekend dus!

Carnaval in São Paulo
En vorig weekend was het carnaval! Dat lieten wij natuurlijk niet zo maar aan ons voorbij gaan… Wij trokken hier op met drie studenten uit Uruguay. Samen met drie studenten uit Paraguay verbleven we in een hostel in São Paulo.

Ons tripje begon op vrijdag met een bezoek aan het pretpark ‘Hopi Hari’. Zaterdag zijn we het centrum in geweest. We hadden kaartjes voor het carnaval en we zijn naar ‘Beco do Batman’ geweest, een straat met streetart.

Op de zeventiende verdieping
De derde dag hebben we de grootste kathedraal van São Paulo en het Ibirapuera-park bezocht. De grote finale van de dag vond voor ons plaats op de zeventiende verdieping van een gebouw, met een prachtig zicht op de carnavalsoptocht. Dit wordt jaarlijks gevierd in het Sambodromo, waar je alleen met kaartjes in kunt komen. Maar dankzij ons plekje hoog boven de mensen kregen we toch alles mee. Het was een spectaculaire en bijzondere ervaring die we niet snel zullen vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *