Oud-Windesheimstudent schrijft roman

Eduard Poot, oud-student Social Work, heeft een historische roman geschreven: Koning Duardox. “Ik stopte de frustratie van mijn afstuderen in dit boek.”

Hieronder het persbericht dat Eduard, die dyslexie heeft, ons stuurde:

Eduard Poot ondervond veel moeite bij het afstuderen, maar heeft deze frustratie inmiddels kunnen afreageren door een oorlogsverhaal te schrijven. Na zijn afstuderen heeft hij zijn hobby weer kunnen oppakken en de frustratie als een metafoor beschreven.

Een historisch en mythologisch oorlogsverhaal en een moeizaam afstudeerproject, dat lijkt in eerste instantie weinig met elkaar gemeen te hebben. Toch staat het proces van deze fictieve oorlog symbool voor de strijd die Eduard Poot (28) ondervond bij het schrijven van zijn afstudeerscriptie. In beide gevallen was er sprake van een grote weerstand die in zekere zin overwonnen moest worden. Beide hebben te maken met schrijven en in beide is de hoofdpersoon eigenwijs. ‘Het proces rond het afstuderen heeft mij creatiever en geduldiger gemaakt. Daarnaast voelt het nu als bewijs dat doorzetten heel goed werkt, wat ook duidelijk naar voren komt in de strijd die de hoofdpersoon uit mijn boek aangaat.’

Na zijn afstuderen richtte Poot zich meteen op zijn oudere hobby. “Ik heb het schrijven weer opgepakt. Na het slagen was er weer vrije tijd.” Van november 2017 tot juni 2018 lukte het Eduard om zijn manuscript, waar hij drie jaar eerder aan was begonnen, af te krijgen. Zijn nulurencontact bij het tuincentrum van zijn vader is ingeruild voor een onderaannemerschap bij een zorgaanbieder. Hierdoor kan Eduard nu jongeren begeleiden en dagbesteding aanbieden. In de vrije uurtjes hoeven nu geen verslagen meer gemaakt te worden maar komen er weer fantasieën uit zijn pen. ‘Heerlijk om weer aan de slag te gaan met iets wat echt mijn passie is. Zowel wat Social Work als schrijven betreft.’

Als het aan hem zelf licht komen er nog meer boeken aan. Eduard is bezig met een maffia- en een vampierverhaal. Daarnaast heeft hij het idee om zijn ervaringen over het schoolsysteem op papier te zetten. Het boek van Eduard komt naar verwachting op 12 april uit en is inmiddels al online te reserveren. Het wordt uitgegeven bij uitgeverij Aspekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *