Honours College naar X

Stoelendans vanwege sloop D-gebouw

  • Komende zomer wordt het gerenoveerde gebouw X strak ingericht om ruimte te winnen.
  • Het Windesheim honours college verhuist in 2019 naar de tweede verdieping van X.

Het Windesheim honours college verhuist in de zomer van 2019 naar X2. Ook de andere gebruikers van D vertrekken, vanaf zomer 2018. De onderwijslokalen gaan onder meer naar de vierde verdieping van T, het toetscentrum naar G. Dat staat in het concept ‘Vlekkenplan Campus’ dat de dienst bedrijfsvoering komende week presenteert, vertelt directeur Pieter Dieckmann. Aanleiding is de terugverhuizing naar het opgeknapte gebouw X deze zomer. Daarbij wordt meteen rekening gehouden met de sloop van D, die voor 2021 op de rol staat. Een en ander betekent dat de campus krimpt van 108.000 naar 101.000 vierkante meter. Bij de terugverhuizing naar X wordt daar dus al rekening mee gehouden. In overleg met domein BMR is onlangs besloten dat de onderwijslokalen op de tweede verdieping van X straks door het Honours college gebruikt kunnen worden.

Als in 2019 alle gebruikers verhuisd zijn uit gebouw D heeft Windesheim een kleine stoelendans van afdelingen achter de rug. Zo gaat de afdeling Administratie en Control naar F1 en gaan afdelingen van de dienst Support naar F3.Het NT2-onderwijs verhuist van F naar B. De opleiding Leraar technisch beroepsonderwijs krijgt een nieuwe locatie op de begane grond van A. Daardoor verkast weer een deel van Gezondheid en Welzijn naar B en C.

Dieckmann: “Het personeel van de diensten levert in vergelijking met 2017 de meeste ruimte in. Maar we hebben aan alle domeinen gevraagd of werkplekken van docenten waar mogelijk compacter kunnen worden ingericht. We willen proberen om studie- en onderwijsruimten zo weinig mogelijk te laten krimpen. Hier en daar kunnen we wat ruimte winnen door van twee grote onderwijslokalen drie lokalen te maken.”

Het vlekkenplan loopt gelijktijdig met de actualisering van het Masterplan voor de campus, vult huisvestingsadviseur Fabio Ottenbros aan. De komende maanden moeten knopen worden doorgehakt over onder meer de renovatie van gebouwen B en C, die in 2019 zal gaan starten, waarna gebouw D in 2021 wordt gesloopt. Ook wordt er nog gebrainstormd over wat er gebouwd kan worden op de vrijgekomen plek van D. (EM)

Er zijn 2 reacties op «Honours College naar X»

  1. J.van Mierlo schreef:

    Wanneer wordt gebouw D nu precies gesloopt 20120. Ook dat duurt nog even dus(knipoog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *