Dossier X-gebouw


Benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de sluiting van gebouw X? Al het nieuws op een rijtje.

28 juni 2018 – De renovatie is in volle gang
De renovatie van gebouw X is in volle gang. De win maakte foto’s van het aanleggen van de ankers in de ‘bollenplaatvloeren’.

28 juni 2018 – X-files: een nachtmerrie voor de campus
De win schrijft een terugblik op het veelbewogen jaar van de sluiting van X, een van de spraakmakendste gebeurtenissen in de geschiedenis van Windesheim.

28 juni 2018 – Van X naar A, B, C, D, E, F, G, H, en S en T
Hoe beleefden studenten het jaar van de sluiting van gebouw X? Dianne Bleeker, eerstejaars journalistiek, schreef een terugblik.

28 juni 2018 – Ik miste mijn collega’s
Hoe beleefden docenten het jaar van de sluiting van gebouw X? Ariane Niemeijer, docent Engels bij de opleiding Bedrijfseconomie, schreef een terugblik.

7 juni 2018 – Gebouw X open vanaf periode 2
De definitieve planning voor de renovatie van X is bekend. De verhuizing zal na de herfstvakantie van 2018 kunnen beginnen en het gebouw gaat weer helemaal open in week 46, met ingang van onderwijsperiode 2.

17 mei 2018 – Herstel gebouw X op stoom
Het verstevigen van de plaatnaden met ankers is begonnen. Het lijkt erop dat de klus rond de herfstvakantie klaar kan zijn.

19 april 2018 – Spreekkamers voor studenten
Studenten mogen voortaan ook spreekkamers reserveren, net als medewerkers en docenten. Een ontwikkeling die is versneld door de sluiting van gebouw X, waardoor ruimtes effectiever gebruikt moesten worden.

17 april 2018 – Gebouw X blijft langer dicht
Een onverwachte tegenvaller: het gaat Windesheim niet lukken om het gesloten gebouw X na de zomer weer te openen. De renovatiewerkzaamheden duren langer dan gepland.

29 maart 2018 – Honours College naar X
De terug-verhuizing naar gebouw X wordt gepland, die zal tijdens de zomervakantie plaatsvinden. De afdelingen krijgen straks wat minder plek toebedeeld dan voorheen, opdat het Honours College in 2019 de tweede verdieping van X kan betrekken.

8 maart 2018 – Plaatnaden X blootgelegd
De voorbereidingen voor het herstel van gebouw X beginnen. Op alle verdiepingen worden de plafonds opengelegd en de plaatnaden geïnspecteerd.

8 februari 2018 – Liefde voor X
Na een periode van inschikken door de sluiting van X beginnen studenten genoeg te krijgen van het beperkt aantal studiewerkplekken op de campus. Een van de tijdelijke oplossingen is het verplaatsen van de picknickbanken uit X1 naar andere gebouwen.

18 januari 2018 – ‘Stress en werkachterstand door sluiting X’
Hoe beleefden docenten die getroffen werden door de sluiting van gebouw X de afgelopen maanden? Ariane Niemeijer schreef een korte terugblik.

18 januari 2018 – ‘Gebouw D is straks overbodig’
Windesheim maakt bekend dat het hersteltraject voor gebouw X in februari zal starten en dat voor onderwijsperiode 4 voldoende onderwijslokalen zijn vrijgemaakt. Een neveneffect van de sluiting van X is een stroomversnelling in de huisvestingsplannen: het is duidelijk dat de campus qua ruimte iets kan indikken en daarom wordt nu al de knoop doorgehakt dat het oude gebouw D uiteindelijk wordt gesloopt.

21 december 2017 – ‘Herstel gebouw X vóór zomer’
Windesheim verwacht dat de herstelwerkzaamheden aan gebouw X in februari of maart kunnen starten. Het constructieadvies is bijna klaar. De hoofdaannemer die X bouwde, Trebbe B.V., is inmiddels aansprakelijk gesteld door Windesheim.

14 december 2017 – Extra locatie buiten campus
Windesheim huurt een tijdelijke locatie aan de Koggelaan, vanwege het tekort aan ruimte door de sluiting van gebouw X.

6 december 2017 – ‘Met zestig mensen les in een lokaal voor dertig’
Gebouw D stond op de lijst om gesloopt te worden, maar wordt vanwege de sluiting van X weer volop gebruikt. De opleiding global project & change management moet het gebouw nu delen, met name met de opleiding journalistiek. Daniel Joe Heemskerk, journalistiekstudent, ging op pad met de vraag: hoe bevalt dat?

4 december 2017 – Nieuwe locatie buiten campus
Het onderwijs voor professionals van domein BMR krijgt een tijdelijke locatie buiten de campus, aan de Koggelaan in Hanzeland. Reden is het lokalentekort door de sluiting van gebouw X.

23 november 2017 – Vaker vroeg en laat les
De opleidingen gaan komend semester meer lessen roosteren op de ‘randen van de dag’.
Dat is een gevolg van lokalentekort door de sluiting van gebouw X.

17 november 2017 – ‘Randen van de dag meer benutten’ 
Er wordt druk gewerkt aan het rooster voor het tweede semester, dat eind januari start. Waarschijnlijk zal er dan vaker college worden gegeven vroeg in de morgen en aan het einde van de dag. Herstelwerkzaamheden starten waarschijnlijk pas in 2018.

14 november 2017 – ‘Hier hebben we fijne trappen!’
Gebouw D stond op de planning om gesloten te worden maar op dit moment biedt het gebouw een goede oplossing voor de opvang van studenten en werknemers van de opleiding Journalistiek.

10 november 2017 – Docenten en medewerkers uit X verhuizen
Docenten en medewerkers uit gebouw X moesten woensdag en donderdag hun spullen inpakken, hun dozen en ladeblokken worden dit weekend verhuisd. Vanaf maandag kunnen ze aan de slag vanaf hun nieuwe werkplekken, verspreid over de campus.

8 november 2017 – Les- en werkplekken X blijven op campus
Windesheim heeft voor alle onderwijsactiviteiten die niet meer plaats kunnen vinden in het gesloten X-gebouw een tijdelijke alternatieve locatie gevonden.

7 november 2017 – ‘Kom maar mee, ik heb wel plek voor je’
Je zag ze de afgelopen week overal opduiken: de nomaden uit het gesloten gebouw X, op zoek naar een werkplek. Ze werden door collega’s in andere gebouwen met open armen ontvangen. Een rondgang over de campus.

2 november – Oude studio wordt heropend
Door de sluiting van het X-gebouw zit de opleiding Journalistiek zonder studio’s. Gelukkig is in gebouw D nog de ‘oude’ studioruimte, die vanaf eind november als alternatieve locatie kan gaan dienen.

30 oktober 2017 – ‘Gebouw X staat niet op instorten’
Bezorgde docenten en medewerkers van gebouw X kregen vanochtend uitleg over de acute sluiting van hun pand en de locaties waar ze de komende tijd kunnen werken.

26 oktober 2017 – X gebouw tot de zomer dicht
Het X gebouw is onveilig. De constructie moet worden aangepakt, en het gebouw zal daarom enige maanden gesloten moeten worden.

24 oktober 2017 – Alle tentamens in gebouw X verplaatst
Alle tentamens die na de herfstvakantie in gebouw X zouden plaatsvinden, zijn verplaatst naar andere ruimtes op de campus.

21 oktober 2017 – Gebouw X gesloten vanwege mogelijk onveilige vloer
Gebouw X is tot nader order niet toegankelijk, in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van de vloerconstructie.

Er zijn 1 reacties op «Dossier X-gebouw»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *